Maak uw organisatie slimmer. 

Benut de kracht van neurodiversiteit.

 

Hoe nuttig en inspirerend  zijn uw vergaderingen?

Wordt de collectieve intelligentie van uw teams volledig benut?

Herkent u mensen “met een bijzonder brein” in uw organisatie? Worden hun talenten benut?

Zorgt  “anders denken” voor conflicten, burn out en onderpresteren?  

Kan de  samenwerking binnen uw teams beter?

 

Kortom: hoeveel extra denkkracht kunt u aanboren in uw organisatie?

Stop de denkkracht verspilling

Neurodiversiteit betekent: verschillende denkstijlen die elkaar kunnen versterken. Daarmee is neurodiversiteit net als potentiële energie: je hebt er niets aan als het niet vrij komt. Sterker nog: als je er verkeerd mee omgaat kan het zelfs tegen je werken (conflicten, burn out, onderpresteren). Neurodiversiteit aanboren en benutten is wat we doen bij Bijzondere Breinen. Wij gaan op zoek naar neurodiversiteit in uw organisatie (indien nodig voegen we zelfs een vleugje toe) en maken er collectieve denkkracht van. Zodat uw teams en uw organisatie slimmer en innovatiever  worden en beter presteren. Want samenwerken begint bij samendenken.

 

Samenwerken begint bij samendenken

Samendenken betekent letterlijk samen denken. Door gebruik te maken van verschillende denkstijlen. Maar daarbij wordt de denkkracht van mensen die “anders” denken vaak niet (h)erkend. Sterker nog: ze worden vaak als dwars en lastig beschouwd en buitengesloten. Met als gevolg: conflicten, burn out, discriminatie en slechtere teamprestaties. Hierdoor ontstaat verspilling van denkkracht, tijd, energie en geld.  Terwijl anders denken juist heel veel extra denkkracht kan opleveren als er maar slim (:-) mee om wordt gegaan. Bijzondere Breinen heeft kennis en ervaring met omgaan met -en benutten van- neurodiversiteit in organisaties. Van daaruit hebben wij trainingen en workshops ontwikkeld die uw organisatie kunnen helpen anders denken te benutten in plaats van er last van te hebben. Zo ontstaat een hefboomeffect voor uw organisatie: minder lasten (kosten, tijd-, en energieverlies), meer opbrengsten (winst en werkplezier).    

Wat kan het benutten van neurodiversiteit opleveren?

betere samenwerking in teams

minder uitval door burnout, conflicten en discriminatie

effectievere en efficiëntere teams

innovatie in de vorm van slimmere ideeën, diensten en producten

meer werkplezier

minder personeelsverloop

grotere aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt

een meer vitale en dynamische organisatie

meer winst 

 

 

Meer winst en meer werkplezier. hoe werkt dat?

Hiervoor hebben wij twee basistrainingen ontwikkeld waarmee u direct aan de slag kunt en direct resultaat kunt behalen:

Training Collectieve Denkkracht: hoe maak ik mijn team slimmer.  

Doelstelling: in deze praktische training leert uw team effectief samen te denken en daardoor beter samen te werken. Na afloop van de training is het team zelfstandig in staat de in het team aanwezige neurodiversiteit te benutten en maximale denkkracht te genereren. Bijkomend effect zal zijn minder conflicten en minder burn out.

Doelgroep: teams (Management team, salesteam, marketingteam, innovatieteam, productieteam, projectteam)  die slimmer willen worden.

Werkwijze: u kiest zelf een actueel praktijkprobleem of vraagstelling die het team moet oplossen. In de sessies wordt gewerkt aan het inventariseren en inzetten van denkstijlen en denklijnen volgens de mobiele mindmap methodiek. Waardoor de collectieve denkkracht van het team optimaal benut wordt.

Duur: de training bestaat uit 3 sessies van 3 uur.

Investering: een volledig traject, inclusief intakegesprek met opdrachtgever, voorbereiding, afstemming en evaluatie) is al mogelijk vanaf  € 450 per deelnemer (excl. BTW, catering en locatie, afhankelijk van het aantal deelnemers)

Wilt u zich aanmelden, meer weten of een kennismakingsworkshop mee maken?

Bel Geo van Dam op 0648 761 083 of mail: [email protected] 

Training  Conflictinnovatie: hoe profiteer ik van een conflict.

Doelstelling: In deze serie workshops  leert u hoe u door anders naar conflicten te kijken en er anders mee om te gaan juist kunt profiteren van beginnende conflicten. U voorkomt hiermee hoge kosten tgv conflicten en gaat er wellicht geld aan verdienen.  

Doelgroep: voor teammanagers, projectleiders, HR managers, accountmanagers, klantmanagers, operationele managers, commerciële managers, die conflicten mee maken…   

Werkwijze: een conflict is een gemiste kans op ontwikkeling en innovatie. En andersom: innovatie is een kwestie van slim gebruik maken van een beginnend conflict door aan te sluiten op het anders denken zonder het conflict uit de hand te laten lopen. Daartoe leert u technieken waarmee u uw brein voor u in plaats van tegen u laat werken.

Duur: serie van 3 workshops van 3 uur.

Investering: een volledig traject, inclusief intakegesprek, voorbereiding, afstemming en evaluatie) is al mogelijk vanaf  € 450 per deelnemer (excl. BTW, catering en locatie, afhankelijk van het aantal deelnemers)

Wilt u zich aanmelden, meer weten of meedoen met een kennismakingsworkshop?

Bel Geo van Dam of mail: [email protected]

 

Maatwerk
U kunt bij ons ook terecht voor maatwerk:

  • training
  • coaching
  • advies
  • mediation
  • onderzoek

Heeft u een vraagstuk op het gebied van het benutten van neurodiversiteit zoals: onderzoek in hoeverre uw organisatie beter gebruik zou kunnen maken van aanwezige neurodiversiteit, het voorkomen van burnout, conflicten en discriminatie op de werkvloer, het tijdelijk gebruik maken (detachering, projectbasis) van denkkracht van mensen met een bijzonder brein uit onze Bijzondere Breinen Database, het in dienst nemen van mensen met een bijzonder brein, uw innovatieteams slimmer maken…  

Door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden hebt u al snel een idee hoeveel meer plezier u kunt hebben van de neurodiversiteit in uw organisatie. 

Wilt u meer weten? Bel Geo van Dam op 0648 761 083 

 

Erkende Social Enterprise

Bijzondere Breinen is een social enterprise die fungeert als interface tussen vraag naar -en aanbod van- bijzondere denkkracht. We richten ons op maximalisatie van deze maatschappelijke doelstelling en niet op winstmaximalisatie. De Bijzondere Breinen Bank is genomineerd voor de MKB Innovatie top 100 2018.

 

In het kader van de wet AVG staan wij voor privacy van en voor klanten, websitebezoekers, stakeholders en opdrachtgevers en andere geinteressereden. Wij verstrekken persoonsgegevens nooit aan derden en gaan zorgvuldig om met die gegevens. 

Bijzondere denkkracht komt voort uit anders denken:  dwarsdenken, onorthodeksels denken, diepdenken, scenariodenken, doordenken, beelddenken, cijferdenken, kleurdenken, intuïtiefdenken, creatiefdenken, outside of the boxdenken, precieskwadraatdenken, patroondenken, verbindenddenken, vérdenken, overdenken, lineair denken, grotestappendenken, hogedrukdenken, slim-slimmer-slimstdenken, meedenken, samendenken …

Category: Homepage

Load More