Neurodiversiteit scan

Neurodiversiteit scannen: beantwoord de volgende 4 eenvoudige vragen en verstuur uw antwoorden. We nemen vervolgens contact met u op om te kijken welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie om van neurodiversiteit nóg meer winst en werkplezier te maken. 

Benut mijn organisatie de kracht van anders denken optimaal?

  • Scoor een getal tussen de 0 en 10. Waarbij 0 = helemaal niet en 10 = helemaal wel
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We zijn er voor bedrijven en organisaties

Bijzondere Breinen is er voor organisaties (groot en klein), (semi)overheid, onderwijs, profit en non profit, maatschappelijke instanties, politiek,, etc. die neurodiversiteit liever als “lust” dan als “last” zouden willen ervaren in plaats van andersom.  Mensen met een bijzonder brein beschikken over een groot potentieel aan denkkracht dat voor de organisatie juist meer lust dan last zou kunnen betekenen. Bij het maken van die omslag kan Bijzondere Breinen helpen. Mensen met een bijzonder brein zijn dan geen kostenpost meer maar juist een belangrijke bron van creatie, innovatie en niet te vergeten: inkomsten. We spreken dan ook niet voor niets van meer werkplezier en meer winst.

Maar ook organisaties die op zoek zijn naar echt originele, creatieve, maar ook effectieve en efficiente denkkracht. Die het lef hebben om mensen met bijzondere breinen van buiten de eigen organisatie tijdelijk in te zetten. En ze de mogelijkheid te geven te laten zien wat ze echt waard zijn. Niet alleen omdat dit sociaal en maatschappelijk verantwoord is. Maar ook omdat het loont.

 

We zijn er voor mensen met bijzondere denkkracht

Mensen met bijzondere denkkracht die soms wel -maar lang niet altijd- in  staat zijn hun denktalent optimaal in te zetten, willen wij de kans geven om dat juist wel te doen. Om zichzelf te kunnen ontplooien, anderen met hun bijzondere denkkracht verder te helpen en zo nog meer waarde bij te dragen aan de samenleving. Vanuit hun eigen context en vanuit hun eigen talenten. Wij proberen mensen met een bijzonder brein niet in een arbeidskeurslijf te persen. Wel werken we vanuit het denktalent en de systeemcontext van de bijzondere breinen.

Mensen met bijzondere breinen kun je overal tegenkomen: in een baan die volledig past, in een baan die een beetje knelt, gedetacheerd op een prettige manier, gedetacheerd omdat het niet anders kan, tijdelijk werkloos, langdurig werkloos, in de bijstand, in de GGZ. Maar het kan ook zijn in een onderwijssituatie die niet zo goed past. Het maakt niet uit in welke positie.